keskiviikko 28. toukokuuta 2014

"Tour de France"

Vihannestori Aix-en-Provencess <3

Ce n'est pas vrai  kuinka ihana "Tour de France" meillä olikaan -melkein vois sanoa, että paras matka ikinä <3 !! Vaikka reissu kesti vain viikon verran, tuntuu kuin oltais oltu matkassa viiiikkoja -niin paljon ennätettiin nähdä! Käytiin Pariisiss, Marseilless, Nice'ss, Aix-en-Provencess, Cassis'ss ..ja vielä muutamassa muussakin pikkukaupungissa!! Mulle ittelleni niin iso onni <3 oli se kun rohkenin reippaasti vaihtaa englannin kielen ranskaan ja huomasin yllättäin selviäväni ranskalla aika hyvinkin -nimittäin yhtä lailla kuin "asioiden kiertäminen" onnaa englannin kielellä, niin kas vain -se onnaa myös en francais <3 !!

Matkassa en olis millään ennättäny kirjoittaa, eikä nettiyhteyskään ollut jokapaikassa ihan itsestäänselvyys ..Samaten tämä alkuviikko on ollut aika lailla vauhdikas -täyttä päivää oikeiss töiss, jonka päälle logoasiakkaita, opiskelijoiden työssäoppimisen ohjauksia jne jotenka nyt hela-torstain aattona oikeestaan ensimmäinen rauhallisempi hetki istahtaa ja kertoa ihan päällimmäiset reissu-kuulumisemma :D ..Tai no, tällä hetkelläkin kipparia oottais nurmikon leikkuu, ja kai mun olis yritettävä tätä huushollia vähän kohentaa ja tuumata vähän jo juhlatamineita lauantaille -hoh hoijaa ..

No mutta jokatapauksessa, kaikki meni mallikkaasti, lennot, junailut, autoilut ..vain jalkasin kulkeminen tuotti vaikeuksia -olin niin kipeä :/ !! Höperö kun olen, läksin nimittäin reissuun varvastossuissa ja balleriinoissa ja sen sain kyllä tuta että kenkävalinta oli täysin typerä! Marseillessa jalkapohjat oli niin vereslihalla, että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hankkia kunnon geelilenkkarit joilla ihme kyllä rakoista huolimatta käveleminen olikin sitten lähestulkoon jo iloa joka askeleella :D ..No, kaikesta oppii ..tai sitten ei, muistelen nimittäin että edellinen Pariisin reissukin -pian 30 vuotta sitten!!- tais taittua sekin tuskaisesti balleriinoiss ..

Kipparista <3 tuli reissussa 50-vuotias, voi hurja!! Siell me Seiness kelluttiin ja kuplivalla skoolattiin synttäriaamuna paatillamma, ja voi mikä ihana lahja mulla hälle olikaan -se jäi sitten Pariisiin, kerron myöhemmin :D  ..Tuo meidän kelluva koti Seinessä oli iiiihana <3 olisin voinut jäädä siihen loppuelämäkseni -kannella iltasisin istuttiin kera shamppanjan, Eiffel-torni säihkyi tuhansin valoin, Seinen risteilijät lipuivat hiljaa ohi ..Huh huh, tuntui ettei tällaista tapahdu tavallisille pulliaisille :D -mutt niin vaan tapahtuu juu, jos oikein kovasti tahtoo ..

Uusia unelmia syntyi reissulla, ihastuin rakastuin <3 Aix-en-Provenceen <3 -sinne palataan ..ja  ranskankielinen kaffitteluklubi puhekielen petraamiseen siintää haaveiss ..ja vaiks mitä muuta! ;) Mutt ny on mentävä, tarina jatkuu taas kera kuvain täss kun ennätän ..Rauhaisaa helatorstain aattoiltaa ja Pyhää huomenissa ..U-nel-moi-daan <3 !

PS. Tulipas vähän tökerö tarina ..Vaikea koota kun kerrottavaa olis niin valtavan paljon ..

2 kommenttia:

  1. Merci Förstiina, oikein ihastuttava matkakertomus! Ei tökerö laisinkaan vaan just sellainen, et tääläkin haavelaiva lähti lipumaan kohti Seineä ja Provencea samantien....Tarinaa ja lisäkuvia ootellaan kieli pitkällä, kunhan kiireiltäsi aikaa liikenee.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksesta Rosmarin :) ! Uudesta "Tour de Francesta <3 " haaveillaan jo täälläkin!!

    VastaaPoista