maanantai 21. huhtikuuta 2014

Oi, miten lämmin päivä!

Olikaan tämä toinen pääsiäispäivä. Päivällä kävelin pitkään ittekseni hautausmaalla. Monella monella haudalla pysähdyin -oli niin paljon tuttuja nimiä hautakivissä, tuttuja ihmisiä niin vuosien takaa kuin lähimenneisyydestäkin. Tuo päiväkävelyni pysähdytti miettimään onko kaikki hyvin ..onko asioita joiden toivoisin olevan toisin ..onko asioita, joita minä voisin tehdä jotta niin olisi ..olenko kuitenkaan aina pyrkinyt tekemään parhaani ..

Vanhassa osassa hautausmaata oli yksi erityisen vaikuttava, erityisen kaunis hauta. Hautakumpu oli heinittynyt, kukkasia ei tietenkään ollut, ei myöskään hautakiveä vaan poikkeuksellisen koristeellinen takorautainen risti joka oli niin kulunut ettei sen alla lepäävän vainajan nimestä enää saanut selvää, paikoin ristin pinta oli kauniisti sammaloitunut. Seisoin tuon haudan kohdalla kauan aikaa ..Taisin oikein koskea tuota ristiä ..

Käyn usein omien rakkaitteni <3 haudalla pysähtymässä, kynttilän sytyttämässä, kiittämässä, voimaantumassa ..Hyvin harvoin jatkan siitä matkaa kauemmas, tänään jatkoin, ensin jo kauan sitten poisnukkuneittein asiakkaitteni haudoille, ihania mummoja ja pappoja jo vanhainkotiajoiltani ..Erityinen päiväkävely, päiväkävely joka -näin jälkikäteen kun ajattelen- sopi juuri tähän toiseen pääsiäispäivään. 

Huomenna on arki taas. Huominen "oikeita töitä", loppu viikko opettajana ..Turvallista, mukavaa uutta alkua meille -arjen alkua <3 ..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti